SPORT – VOETREFLEXIE

Het nieuwe jaar is al weer 2 weken oud. Heb je besloten om dit jaar wat fitter te worden of om wat af te vallen door (meer) te gaan sporten? Wat doe jij dan om spierpijn, kramp en spanning in jouw lichaam te verlichten, blessures te voorkomen of te verhelpen om zo je prestaties te kunnen verbeteren?

Het antwoord ligt onder je voetzolen

Bij sportief bezig zijn is jouw hele lichaam actief maar je voeten worden het meest belast. De kracht die op jouw voeten terecht komt, is maar liefst 10 x je lichaamsgewicht. Je kunt je voorstellen dat hierdoor blessures kunnen ontstaan maar tijdens het sporten kunnen jouw voeten ook zweten, pijn doen, blaren ontwikkelen, scheuren, vervellen, jeuken en geuren. Jouw voeten zijn eigenlijk héél belangrijk maar geef je ze ook voldoende aandacht?

Het wordt tijd dat je de aandacht gaat verleggen naar jouw voeten

Als sporter zet je druk op je voeten op specifieke plekken, meestal ben je je daar niet van bewust. Door je beweging en de landing van je voeten belast je bepaalde delen van de voet meer dan andere en veroorzaak je stress* in bepaalde delen. (De meeste mensen denken bij het woord stress in eerste instantie aan geestelijke spanning. Maar een grote lichamelijke belasting, zoals (top)sport, valt echter ook onder deze definitie). Zo kun je bijvoorbeeld merken dat je na het sporten meer last krijgt van lage rugpijn, je heupen, bekken en knieën maar er kan ook slijtage ontstaan in je voeten door gespannen voeten, stijfheid en gewrichtspijn. Dit kan dan weer leiden tot hielspoor, irritatie of zwelling van een gevoelszenuw of een peesontsteking. Dit soort klachten worden vaak door middel van een operatie of medicijnen verholpen maar heb je wel eens gedacht aan een natuurlijke aanpak?

*Stress is een toestand, waarin het evenwicht van de bio-fysiologische functies in het lichaam is verstoord door te grote lichamelijke of geestelijke spanning en die bepaalde afweermechanismen in werking doet komen” (definitie uit Van Dale groot woordenboek der Nederlandse taal, elfde druk).

De natuurlijke aanpak- Voetreflexie

Bij voetreflexie gebruik ik verschillende druk- en massagetechnieken waarbij ik bepaalde delen van de voet (voetreflexzones) behandel. Hierdoor wordt het betreffende deel van jouw klacht, geactiveerd of juist tot rust gebracht. Ik behandel dus niet de aangedane zone maar de reflexzone op de voet. Dit gebeurt op een zorgvuldige manier zodat het lichaam de kans krijgt hierop te reageren. Het zelfgenezende vermogen van jouw lichaam wordt gestimuleerd en versterkt waardoor jouw klachten kunnen verminderen of verdwijnen.

Een voetreflexbehandeling
is daarom zoveel meer dan een voetmassage.
Ik ondersteun de behandeling met 100% natuurlijke essentiële oliën
welke buiten het in balans brengen van je lichaam ook
de gezondheid en genezing bevorderen

Sporten/Blessures en Voetreflexie

Voetreflexie is erop gericht om het effect van stress en spanning in jouw lichaam te verlichten zodat jouw lichaam zichzelf weer in balans kan brengen. Stress heeft een remmende werking op spierherstel, door de stress te verlichten, kan dit dus mee helpen bij herstel, vermoeidheid en pijn. Daardoor helpt voetreflexie jouw lichaam en spieren te herstellen en de vermoeidheid en pijn te verlichten. Indien je toch een blessure hebt opgelopen tijdens het sporten dan is het beste moment om in de eerste      2 dagen na het ontstaan hiervan een voetreflexbehandeling te ondergaan.

Voordelen van voetreflexie als je sportief bezig bent:

 • Helpt bij spierherstel

 • Intens gevoel van ontspanning

 • Toename van bloedcirculatie

 • Meer opname van zuurstof en voedingsstoffen

 • Loslaten van stress en spanning

Uiteindelijk is de beste manier om te kijken wat het effect van voetreflexbehandeling is door het zelf uit te proberen. Probeer de resultaten ook te onderhouden door één keer in de vier à zes weken een behandeling te boeken, reserveer deze tijd voor jezelf voor herstel en zelfzorg.

Heb je als sporter nog vragen of ben je geïnteresseerd in een voetreflexbehandeling, vul dan onderstaand contactformulier in. Je hoort dan snel van mij.

Een voetreflexbehandeling kan onder jouw aanvullende zorgpolis vallen waardoor deze behandeling (geheel of gedeeltelijk) vergoed wordt.
(kijk hiervoor even op de website onder het kopje CONTACT)
  " Het beste medicijn is jouw zelfherstellend vermogen "

  Pin It on Pinterest

  Share This