Als je wilt proberen om gezonder en gelukkiger in het leven te staan, krijg je vaak als advies om een goede balans te creëren tussen lichaam en geest. Dat klinkt prachtig, maar hoe doe je dat. Wat betekent het nou, een balans tussen lichaam en geest?  En hoe bereik je het? Ik probeer het je hieronder uit te leggen.

Uit balans? Je lichaam geeft signalen af
Zonder dat je je ervan bewust bent, wordt je hoofd continu getriggerd door welkome of onwelkome stoorzenders.
Het leven NU is een stuk hectischer dan vijftig jaar geleden. Logisch dus ook, dat je mentale emmertje op een gegeven moment overloopt. Als je je geest namelijk te zwaar belast, gaat je lichaam daar signalen voor afgeven. Het is aan jou om deze signalen op te merken en er iets mee te doen.

Vandaag de dag is er een 24- uurs economie en krijg je voortdurend prikkels binnen.
Er wordt daardoor veel gevraagd van jouw lichaam zowel lichamelijk als geestelijk
.

Als er met de signalen niets wordt gedaan kan dit leiden tot acute of chronische klachten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan:
spanning, stijfheid, pijn, verminderde flexibiliteit, krachtverlies, algehele vermoeidheid, veranderde stoelgang en maagklachten. Het zijn allemaal signalen die kunnen duiden op overbelasting en stress.

Wordt bewust
De beste manier om lichaam en geest in balans te krijgen, is om je altijd bewust te zijn van zowel je lichaam als je geest. Ben je bezig achter je computer? Denk dan ook aan je werkhouding en zorg op tijd voor fysieke beweging. Maar als je heel zwaar fysiek werk verricht, moet je ook af en toe pas op de plaats maken. Door afwisseling, ervaar je je werk minder als belasting en blijf je gezonder, gelukkiger en hebt meer levensvreugde en plezier.

Stress
Kortdurende stress is helemaal niet zo erg, daar kan je lichaam wel tegen. Maar als de stress te lang aanhoudt en je geest te lang achtereen gespannen blijft, kan dat serieuze gevolgen hebben voor je lichaam. Gelukkig kun je je lichaam met een beetje positieve aandacht weer rustig krijgen.

Ademhaling
Als je last hebt van stress, probeer dan een periode een lage diepe buikademhaling toe te passen. Door diep en bewust te ademen, ontspannen je lichaam en je geest. Stress heeft hetzelfde effect als fysieke inspanning, zoals rennen. Door inspanning stijgt het adrenalineniveau in je lichaam en verhoogt je ademhaling. Daardoor voelt je geest zich ook opgejaagd. Door bewust diep en traag te ademen, verlaagt jouw lijf de afgifte van adrenaline en krijgt je geest ook rust.

Voetreflexbehandeling- positieve aandacht
Heb je de signalen van jouw lichaam nog niet opgemerkt of er nog niets mee gedaan, dan heb je waarschijnlijk al klachten of wordt je op een bepaalde manier belemmerd in je doen en laten. Je lichaam is uit balans wat een negatieve invloed heeft op jouw kwaliteit van leven.

Met een therapeutische voetreflexbehandeling, waarbij ik verschillende druk- en massagetechnieken toepas, breng ik jouw lichaam in balans. Ik behandel hierbij niet de aangedane zone maar de reflexzone van jouw klacht op de voeten.

Voordelen van een therapeutische voetreflexbehandeling:

 • lichaam en geest raken ontspannen
 • het lichaam komt in balans -het zelfherstellend vermogen versterkt
 • acute of chronische klachten verminderen of kunnen zelfs verdwijnen
 • verhogen weerstand
 • meer vitaliteit, levensvreugde en energie
 • verbetering van de doorbloeding en lymfe doorstroming
 • afvalstoffen worden sneller afgevoerd en betere opname van voedingsstoffen
 • betere opname van voedingsstoffen
Het duurt meestal even voordat een verstoorde balans weer evenwichtig is
maar als je doorzet, ga je een gezonder en gelukkiger leven tegemoet.

Heb je nog vragen of ben je geïnteresseerd in een voetreflexbehandeling, vul dan onderstaand contactformulier in. Je hoort dan snel van mij.
  " Het beste medicijn is jouw zelfherstellend vermogen "

  Pin It on Pinterest

  Share This