Een kleurloos bestaan kun je je toch niet voorstellen?
Dankzij ons vermogen om kleur te kunnen zien kunnen we daar dus ook wat mee doen.
Dat is best bijzonder want niet ieder levend wezen heeft het vermogen om kleur te zien
.

Kleuren gebruiken om je beter te voelen
Er zijn verschillende manieren om kleuren op een helende manier te gebruiken. Geen mens is hetzelfde dus maak ik als therapeut een behandeling op maat. Hierbij maak ik soms gebruik van licht en gekleurde zijde doekjes welke ik op diverse sedatie of stimulatie punten van het lichaam laat schijnen.

Één of meerdere kleuren kunnen namelijk gebruikt worden om een bepaald resultaat te bereiken. Het is een holistische, niet meetbare krachtige manier die al duizenden jaren bestaat. Bewijs daarvan is gevonden door oude teksten in muren gegraveerd in landen zoals India, China en Egypte.

En zo werkt het
De manier waarop kleuren therapeutisch kunnen werken heeft te maken met het feit dat kleur een vorm van licht is. Kleur bevat elektromagnetische straling, energie die op dezelfde manier trilt als hitte, geluid en radiogolven. Deze energie kan een helende werking hebben. Omdat kleur dus bestaat uit verschillende golflengtes en frenquenties wordt het niet alleen door je ogen, maar door je hele lichaam opgenomen. Het lichaam heeft zeven chakra’s, dit zijn de energiecentrums van het lichaam. Ieder chakra heeft z’n eigen kleur en staat in verband met organen en emoties. Bij je onderlichaam bevindt zich het rode chakra, daarna komt oranje, geel, groen, turqoise (of blauw), indigo en op de kruin violet (of wit)

Er zijn veel verschillende emoties en eigenschappen van kleur
Ik kan mij goed vinden in de volgende

ROOD is een stimulerende en krachtige kleur, actie, kracht, macht, motivatie, liefde, passie en ambitie, rood staat ook voor je instinct en je basisbehoeftes (denk hierbij aan zekerheid/veiligheid, waardevol zijn, liefde en verbondenheid).

ORANJE is de kleur van behulpzaamheid, vriendelijkheid, vertrouwen, enthousiasme, vreugde en empathie. Oranje staat ook voor energie, vitaliteit, seksuele kracht, stimuleert creativiteit en motivatie.

GEEL versterkt de zenuwen en stimuleert de geest, het zorgt voor meer inzichten, duidelijkheid, nieuwsgierigheid en hoop. Geel staat ook voor: logica, intellect en vrolijkheid.

GROEN is rustgevend, kalmerend, bevordert je gevoel van tevredenheid, vriendelijkheid naar jezelf en anderen, balans in energie, vol vertrouwen, vrede en harmonie, Groen staat voor ook vruchtbaarheid, groei, hoop, kalmte, geluk, stabiliteit en ontspanning.

TURQOISE  zorgt voor helderheid en duidelijkheid, vrijheid, toewijding, verantwoordelijkheidsgevoel en heeft een positief effect op je communicatie. Je durft jezelf te laten horen, aan te geven wie je bent en wat je nodig hebt.
of
BLAUW staat voor: wilskracht, idealen, geloof en vertrouwen in intuïtief inzicht, een verkoelende en verruimende sfeer die inspiratie, rust en vrede geeft en werkt tegen sleur. Blauw bevordert de communicatie en zelfexpressie.  Blauw staat ook voor fris, beschermend, vreedzaam, technisch, formeel, zakelijk, wijsheid, waarheid en helderheid.

INDIGO (blauw-violet) heeft te maken met bewust zijn en oplettendheid, vermindert stress en spanning, loslaten, kennis, controle, vaardigheid, acceptatie, dienstbaarheid en spiritualiteit. Deze kleur stimuleert ook je intuïtie en verbeeldingskracht en werkt op je onderbewustzijn. Indigo staat voor: zelfvertrouwen, zuivere kennis, de intuïtieve kracht om dingen te voelen zonder te hoeven weten.

VIOLET staat voor kracht, spiritualiteit, zelfvertrouwen, ambitie, arrogantie, dromen en overtuiging. Violet staat ook voor: diepe ontspanning, gevoel van kracht, waardigheid en vastbeslotenheid. Het gevoel alles onder controle te hebben. De kleur van mystiek, spiritualiteit, de zoektocht naar persoonlijke en diepere betekenis.
of
WIT is in staat om alle andere kleuren te versterken, het is een heldere kleur die staat voor reinheid, onschuld en waarheid.

Het klinkt misschien wat zweverig, maar dat is het dus niet. Al van oudsher worden kleuren gebruikt om bepaalde sferen te creëren. Je hebt altijd met kleur te maken, of je nu buiten of binnen bent. In de winter is het donker, en dat ziet er? Juist: somber uit. Maar als jij een hele mooie blauwe lucht ziet kan jouw dag niet meer stuk. Het zijn kleine gekleurde beetjes die helpen.

Zelf kan je dus ook kleur inzetten voor healing. Denk hierbij bijvoorbeeld aan gekleurde edelstenen of mediteren met een kleur. Zelfs door je kledingkeuze schijn je invloed uit te oefenen op je state of mind. Misschien dat je daarom ’s ochtends uren staat te twijfelen voor de kast. Ook in huis zijn kleuren erg belangrijk, je kiest niet zomaar voor een gekleurde muur. Je moet je er goed bij voelen.

Zo gaat ieder zijn weg door het leven, iedereen kleurt het in op zijn eigen wijze.
De ene kleur is niet beter of mooier dan de andere.
Alle kleuren van de regenboog maken samen het leven tot één geheel
.

Heb je nog vragen of ben je geïnteresseerd in een voetreflexbehandeling, vul dan onderstaand contactformulier in. Je hoort dan snel van mij.




    " Het beste medicijn is jouw zelfherstellend vermogen "

    Pin It on Pinterest

    Share This