Mijn beroep (voetreflextherapeut) valt onder de complementaire geneeskunde
maar wat is dat eigenlijk precies?

De complementaire geneeskunde werkt aanvullend op de reguliere geneeskunde. Het meest wezenlijke van de complementaire geneeskunde is de benadering van ziekte als signaal van een verstoring van de gehele mens. De therapie is dus altijd op deze totaal-visie (holistisch) gebaseerd.

 

De complementaire geneeskunde werkt volgens de volgende natuurwetten:
  1. Zonder natuur vreemde stoffen
  2. Therapie en middelen werken langzaam, mild en regulerend
  3. Middelen en therapie werken op het hele systeem van de mens

 

De mens bezit een niet tastbare levenskracht. Zo geneest hij zelf wonden en wordt hij beter van griep en komt hij door onvermijdelijke stressvolle levensperiodes heen. Door allerlei verstorende factoren zoals vervuiling van lucht en voedsel, aanhoudende spanning, trauma’s, blessures e.d. raakt het systeem van de mens uit evenwicht, uit balans dus. Dan volgen signalen op psychisch en lichamelijk niveau zoals het niet meer goed in je vel zitten, hoofdpijn, onbegrepen moeheid, stressklachten ect. Daarna gaan klachten pas over in chronische klachten en psychische- en lichamelijke ziektes. Klachten zijn vaak in eerste instantie niet aan te tonen in bloed en urine of te zien op röntgenfoto’s e en scans, maar ze zijn wel een signaal dat er iets aan de hand is.

De complementaire geneeskunde gaat uit van de mens als geheel, lichaam en geest (holistisch). Daarnaast is ieder mens uniek en kent zijn eigen wijze waarop hij/zij het best benaderd kan worden. Daardoor zijn verschillende therapieën ontstaan waaronder dus Voetreflexie.

Door middel van verschillende druk- en massagetechnieken behandel ik klachten op de voet (dus niet de aangedane zone maarde reflexzone op de voet) hierdoor komt het lichaam in balans en kan het zelfherstellende vermogen van het lichaam gestimuleerd en versterkt worden. Klachten kunnen verminderen of zelfs verdwijnen. Ik ondersteun mijn voetreflexbehandelingen met 100 % natuurlijke essentiële oliën die niet alleen lekker ruiken maar ook een bijdrage leveren aan het in balans brengen van het lichaam

Pin It on Pinterest

Share This