Wat zijn essentiële oliën en waarom gebruik ik deze

Essentiële oliën zijn vluchtige, aromatische verbindingen die worden gevonden in zaden, schors, bladeren, stengels, wortels, bloemen en andere delen van planten.

Wat zijn essentiële oliën?

De oliën worden meestal gewonnen door middel van stoomdestillatie. Hierbij wordt stoom door de te verwerken plantendelen geleid.
De essentiële olie vervliegt met de stoom. Nadat de stoom is afgekoeld tot water kan de essentiële olie hiervan worden gescheiden door het verschil in polariteit tussen de olie en het water. (olie drijft op water en kan zo makkelijk gescheiden worden).

De temperatuur en de druk van de stoom moeten precies goed op elkaar afgestemd zijn. Te weinig warmte en druk zorgen ervoor dat er te weinig van de componenten van de essentiële olie vrijkomen – te veel warmte en druk verandert de samenstelling van de olie en daarmee neemt de werkzaamheid ook af.

Een andere methode die bij bv citrusvruchten gebruikt wordt is koude persing. De oliehoudende schil van de plant wordt uitgeperst en de olie komt tevoorschijn.

De Essentiële oliën van Doterra en de toepassingen hiervan zijn getest en hebben een therapeutisch keurmerk. Ik werk dan ook alleen met deze 100% natuurlijke essentiële oliën omdat dit de meest pure en veilige essentiële oliën op dit moment zijn.

Deze essentiële oliën bevatten geen vulmiddelen, kunstmatige ingrediënten en zijn vrij van verontreinigingen zoals pesticiden en andere chemische substanties.

Reinigend & anti-bacterieël

De essentiële oliën hebben krachtige, reinigende eigenschappen en zijn van nature anti-bacterieël. Pure essentiële oliën worden onmiddellijk door de huid opgenomen, kunnen de celwand doordringen en zo zorgen voor een positieve reactie in dat gebied van het lichaam waar het nodig is. Veel essentiële oliën kunnen ook worden gebruikt als voeding, om vitaliteit en gezondheid te helpen bevorderen. Door de geschiedenis heen zijn essentiële oliën in verschillende culturen al veelvuldig toegepast vanwege hun medicinale en therapeutische werking.

De essentiële oliën kunnen op 3 manieren worden toegepast:

E

Aromatisch gebruik

E

Direct aanbrengen op de huid

E

Inwendig gebruik

Tijdens mijn behandelingen zal je het aromatische gebruik van de essentiële oliën ervaren en het gebruik op de huid.

Direct aanbrengen

Vanwege de natuurlijke moleculaire samenstelling zijn essentiële oliën veilig voor de huid en worden ze gemakkelijk in de bloedbaan opgenomen. De olie wordt aangebracht op de voetzool tijdens de voetreflexbehandeling en aangebracht op de rug en voeten tijdens de AromaTouch Technique. Dit geeft inwendig enorme voordelen voor het lichaam. Essentiële oliën hebben herstellende en kalmerende eigenschappen en zijn van nature desinfecterend.

Aromatisch

Ons gevoel van geur heeft invloed op ons lichaam en onze emoties. Het stimuleert de hormonen en beïnvloedt de processen van de stofwisseling. Bepaalde essentiële oliën die in de lucht worden verspreid werken zeer stimulerend, terwijl andere meer kalmerend en rustgevend werken. Naast de emotionele voordelen kan het aromatisch verspreiden van essentiële oliën d.m.v. een koude verdamping, de lucht zuiveren van ongewenste geuren en micro-organismen. De structuur van de essentiële oliën wordt zo niet kapot gemaakt en hierdoor blijft de effectiviteit gewaarborgd.

De 100% natuurlijke essentiële oliën zijn eenvoudig in gebruik en brengen diepgaande veranderingen in het lichaam teweeg maar hebben ook invloed op onze stemming en emoties. Ze bevorderen onze gezondheid en ondersteunen genezing daarom gebruik ik deze oliën tijdens mijn voetreflexbehandelingen en AromaTouch Technique.

Wil jij ook ervaren wat deze fantastische essentiële oliën voor jouw kunnen doen?

Vul dan onderstaande gegevens in zodat ik je kan informeren.
    " Het beste medicijn is jouw zelfherstellend vermogen "

    Pin It on Pinterest

    Share This