Goede balans tussen positieve en negatieve prikkels

Als je meer levensvreugde wilt ervaren (dus beter in je vel wilt komen te zitten en meer energie wilt hebben) zou je je zelf eigenlijk als een weegschaaltje moeten zien. Je hebt dan twee schaaltjes: eentje waar alle negatieve dingen van je leven inzitten en eentje waar alle positieve dingen van je leven in zitten.

Je kunt vast zelf wel dingen bedenken die jij in je negatieve schaaltje stopt en welke je in jouw positieve schaaltje stopt maar misschien wordt het duidelijk met onderstaand voorbeeld.

Soms zie ik het volgende gebeuren: Je maakt iets naars mee op je werk (reorganisatie) of in je privé situatie (bv een ruzie of overlijden) en dan wordt het negatieve schaaltje van jouw weegschaal in één keer een stuk voller. Je gaat je dan ook nog eens volledig focussen op die situatie of dat probleem (het negatieve schaaltje dus ) en je wordt door deze situatie of probleem dan zo in beslag genomen dat er vanzelf minder energie en tijd overblijven om je positieve schaaltje mee te vullen want je gaat waarschijnlijk stoppen met het afspreken bij vrienden of familie, je onderneemt minder met jouw gezin, je neemt minder me-time voor jezelf en je gaat niet of veel minder sporten want daar heb je dan geen zin in of dat kost dan te veel moeite.

 

Maar je bereikt daar eigenlijk het tegenovergestelde mee. Want jouw negatieve schaaltje is zoveel zwaarder geworden (daar is veel meer ingekomen en spendeer je ook nog eens veel tijd en energie aan) en jouw positieve schaaltje wordt hierdoor dus veel lichter omdat je stopt met leuke activiteiten voor jezelf in te plannen of met anderen af te spreken. Er is eigenlijk geen tijd en energie meer over, om je positieve schaaltje te vullen.

Een andere manier om met een bepaalde situatie of probleem om te gaan is dus je om je veel meer te concentreren op het vullen van je positieve schaaltje. Want wat er ook in jouw negatieve schaaltje zit zolang jouw positieve schaaltje, van jouw weegschaal, zwaarder is dan het negatieve schaaltje kun je het aan! Zorg er dus voor dat je je positieve schaaltje goed vult met leuke activiteiten, afspraken en me-time voor jezelf.

Wil jij je positieve schaaltje vullen met me-time?

Dat kan! Maak een afspraak voor een ontspannende voetreflexmassage met 100% natuurlijke essentiële oliën, je lichaam komt in balans waardoor jouw zelfherstellend vermogen versterkt en gestimuleerd wordt, je komt dan beter in je vel te zitten en je zult meer energie ervaren.
    " Het beste medicijn is jouw zelfherstellend vermogen "

    Pin It on Pinterest

    Share This