met AROMATHERAPIE emotioneel in balans

Ervaar je ook wel eens dat de stroom van een emotie zo sterk kan zijn, dat het lijkt dat je niet kunt kiezen
hoe je reageert?  Zou het niet geweldig zijn als je daar een eenvoudige oplossing voor zou hebben?
Essentiële oliën helpen je (op een natuurlijke manier) met o.a. jouw negatieve emoties om te zetten in
gevoelens waar je je goed bij voelt: gemotiveerd, opgewekt, blij, vol met passie, vergevingsgezind,
hoopvol en gesteund, meer focus, vredig en rustig.

Aromatherapie is al eeuwen oud.
Het werd vroeger al ingezet bij de Egyptenaren en andere ver ontwikkelde culturen
voor genezing en heling van de gemoedstoestand.

DOTERRA, de 100% natuurlijke essentiële oliën waarmee ik werk, heeft de emotionele aromatherapie
praktisch en voor iedereen toepasbaar gemaakt door veel voorkomende negatieve emoties te definiëren
en daar een lijn van essentiële oliecombinaties bij ontwikkeld die overeenkomen met
6 categorieën van emotioneel welbevinden:

vergeving, passie, blijdschap, motivatie, rust/vrede en verdriet/troost

Hieronder vind je meer informatie over de emotionele oliën:

VERGEVING (FORGIVE) is een mooie mix van boomsoorten en kruiden welke zorgen voor een vernieuwende en balans brengende aromatherapie olie. Pure tijm olie wordt gecombineerd met diverse boombladoliesoorten voor een prachtige mogelijkheid een vernieuwende en loslatende start te maken. Iedereen heeft van tijd tot tijd vergeving nodig om zijn/haar hart weer vrij te maken van zwaarte. Ons hart wordt meerdere malen gebroken maar alleen dan kan het groter worden. Elke keer weer kunnen we opnieuw beginnen en nieuwe kansen geven en benutten. Vergevingsgezindheid is het grootste cadeau dat je jezelf kunt geven. Vergeving van jezelf en anderen is de sleutel voor meer vrijheid en geluk in je leven. Vrijheid omdat wrok of spijt je vastzet en je energie stopzet. Geluk omdat liefde voor jezelf en anderen open relaties bevordert, waardoor je meer jezelf kunt zijn en kunt genieten

PASSIE (PASSION) is een inspirerende combinatie van essentiële oliesoorten. De combinatie van specerijen en kruiden als kruidnagel, gember en kaneelschors zorgen voor een warme en vernieuwende geur en inspiratiebron om de dingen weer creatief en ondernemend aan te pakken. Je kunt weer vol passie en enthousiasme jezelf tot uitdrukking brengen

BLIJDSCHAP (CHEER) is een oliecombinatie die stimulerend is door de combinatie van citrus en specerijen. Wilde sinaasappel, kruidnagel en steranijs zorgen voor stimulatie en verwarming. Het helpt je om stress en sombere verveelde gedachten om te zetten in opgewektheid waardoor je weer anders naar dingen kunt gaan kijken.

MOTIVATIE (MOTIVATE) is een aanmoedigende geur… een bijzondere combinatie van citrus en muntolie soorten, zoals Yuzu (een Japanse citrusvrucht), clementines en pepermunt. Stimulerend en aanmoedigend, voor als je onzeker of ontmoedigd bent of vast zit door terugkomende negatieve gedachten over wie je bent of wat je kunt doen en hierbij wel wat motivatie kan gebruiken.

RUST/VREDE (PEACE) is een geruststellende combinatie…voor (prikkel) gevoelige mensen. De combinatie van bloemen en muntolie soorten, Lavendel, spearmint en labdanumhars, zorgen voor een geruststellende en rustgevende oliecombinatie. Het helpt je om je beter te richten. Je ervaart rust en vrede als je niet afgeleid wordt door onbelangrijke dingen. Concentratie is een belangrijk gegeven voor meer rust in jezelf. Peace is een natuurlijk middel om de werking van neurotransmitters (overdrachtstofjes in je hersenen) weer meer in balans te krijgen.

VERDRIET/TROOST (CONSOLE) is een troostende combinatie…een olie die troost en hoop geeft. Deze olie is een combinatie van bloemen en bomen etherische oliesoorten. Roos, Ylang Ylang, Frankincense, Sandelhout en nog diverse andere bloemen en bomenoliën zorgen voor aarding en vernieuwing. Troostend en ondersteunend alsof twee liefdevolle armen je omhullen en je helpen vertrouwen dat het weer goed komt. Het geeft je gemoedsrust in moeilijke tijden.

Emoties worden in je lichaam gemaakt als reactie op wat er gebeurd.
Hoe we hier naar kijken en wat we hier mee doen, dát is aan ons.

Hoe gebruik je het?
Je kunt de olie verdunnen met kokosolie zodat je het makkelijk kunt aanbrengen (smeren) op de huid.
Ze zijn allen ook heerlijk om als parfum te dragen door 1 druppel, op pols of achter het oor aan te brengen.
Omdat de essentiële oliën hoog energetisch zijn werken ze ook fysiek direct op onze hersenen door er alleen maar aan te ruiken. Essentiële oliën ruiken niet alleen lekker. Ze zijn de apotheek van de Natuur.

100% natuurlijke essentiële oliën oefenen directe invloed uit op het limbisch systeem
(o.a. hypothalamus, amygdala, hippocampus) dat ons centrum is voor emotieverwerking is.
Ook worden hier onze herinneringen, patronen en automatisering van gedrag of handelingen opgeslagen.
Dit alles heeft ook een grote invloed op ons hormoonsysteem, die meehelpt om iets met deze signalen te doen.

Is jouw interesse gewekt voor deze oliën? Klik dan even op deze link  https://www.mydoterra.com/carpediemvoetreflex
Hier kan je deze oliën (en nog veel meer) bestellen.
Hulp nodig of nog vragen, laat mij het weten via de mail: info@carpediemvoetreflex.nl  

Disclaimer: Als Natuurgeneeskundig therapeut werk ik complementair (aanvullend) en ondersteunend, dat houdt in dat het altijd raadzaam is een dokter te bezoeken voor de diagnose en behandeling van ziekten! De Essentiële oliën, zijn geen officieel geneesmiddel en staan als zodanig ook niet geregistreerd.

Pin It on Pinterest

Share This