Met het blote oog zie je ze niet, maar van je kruin tot je tenen lopen allerlei energiebanen (meridianen).
Samen vormen ze een ingenieus netwerk met 1 belangrijke functie.

Jouw levensenergie zo soepel mogelijk
door je lichaam transporteren

Wanneer deze energie niet goed stroomt kunnen er klachten in een meridiaan ontstaan, er is dan :
  • teveel energie
  • te weinig energie
  • een blokkade van energie waardoor de doorstroming van energie in de meridiaan niet goed is.

Je kan je misschien voorstellen dat alle 3 de toestanden (teveel, te weinig of een blokkade van energie) klachten kunnen geven op de plaatsen waar deze meridianen door jouw lichaam lopen of de organen die hiermee in verbinding staan (lichamelijk of psychisch).

 

Op de meridianen die door je lijf lopen zitten bepaalde punten waar de uiteinden van de meridianen aan de oppervlakte van ons lichaam komen. Dit maakt de meridianen als het ware toegankelijk van buitenaf. Blokkades in meridianen kunnen worden opgeheven met behulp van bijvoorbeeld acupunctuur, acupressuur en VOETREFLEXOLOGIE

 

 

 

Hoewel elke meridiaan is gekoppeld aan een specifiek orgaan
reikt de functie van een meridiaan verder dan alleen het betreffende orgaan.

Elke meridiaan heeft een bepaald verloop door jouw lichaam en is gekoppeld aan één specifiek orgaan. Meridianen hebben zowel een lichamelijke als psychische kant.

Ik zal een voorbeeld geven: De longmeridiaan gaat niet alleen over jouw ademhaling, maar ook over de emotie verdriet. En is de levermeridiaan verstoord? Dan hoeft er met je lever niks mis te zijn, maar kun je wél last hebben van woede of prikkelbaarheid.

De Chinese orgaanklok en de meridianen

Jouw levensenergie langs de 12 hoofdmeridianen verloopt in een vaste volgorde en duurt 24 uur. Volgens de Chinese orgaanklok is elke twee uur een specifieke meridiaan het meest actief (ik spreek dan over VLOED). Een andere meridiaan is dan juist erg in-actief (ik spreek dan over EB). Als je op een bepaald tijdstip van de dag steeds last hebt van klachten of je klachten zijn intenser aanwezig, dan zegt dit misschien iets over de meridiaan die dan het meest actief of in-actief is.

Bijvoorbeeld Tussen 7.00 en 9.00 uur ‘s ochtends als jij opstaat is de maagmeridiaan in opperste staat van paraatheid. Als je elke dag op dit tijdstip last hebt van klachten zegt dit wellicht iets over klachten in deze meridiaan. Misschien geeft onderstaande orgaanklok je gelijk al wat inzichten.  Als we beginnen met de maagmeridiaan en de orgaanklok volgen dan ontstaat de volgende 24-uurs cyclus:

Hoe behandel ik jouw klachten:
‘Ik combineer een voetreflexbehandeling met het behandelen van meridianen (energiebanen waarop acupunctuurpunten liggen) en ik geef acupressuur (het behandelen van deze acupunctuurpunten met druk, niet met naaldjes). Hiermee breng ik jouw lichaam in balans waardoor klachten kunnen verminderen of verdwijnen.

Wil jij op een natuurlijke manier jouw klachten aanpakken dan is een voetreflexbehandeling misschien iets voor jou. Indien je nog vragen hebt of contact wilt opnemen, vul dan onderstaand contactformulier in, Je hoort dan spoedig van mij. .

(De voetreflexbehandeling valt wellicht onder jouw aanvullende zorgpolis- kijk hiervoor even op de website onder het kopje CONTACT)

 

 
    " Het beste medicijn is jouw zelfherstellend vermogen "

    Pin It on Pinterest

    Share This